Dodaj swój komentarz

cze

Dzień wylotu

Niemcy
Niemcy, Berlin

Mamy problem ze spakowaniem się. Chodzi oczywiście o kilogramy. Mimo że bierzemy 3 podręczne i jeden duży rejestrowany bagaż, nasza waga w domu ciągle pokazuje za dużo kilogramów. Wszystko przez to że mamy zamiar wchodzić na wulkan El Teide, a to ponad 3700mnpm. Trzeba zabrać ciepłe ciuchy i buty do chodzenia po górach, a to waży. W końcu decyzja, zakładamy to na siebie. Teraz waga jest ok.
Z Poznania do Berlina jedziemy samochodem. Auto zostawiamy na samoobsługowym parkingu parę minut od lotniska. Ceny umiarkowane. Taniej wyszłoby pojechać polskim busem , ale musielibyśmy spędzić całą noc na lotnisku więc daliśmy spokój. Nadajemy bagaż rejestrowany, waga pokazuje 19,8kg hehe. Idziemy do kontroli bezpieczeństwa i tu zaczyna się show. Czerwiec, lecimy na Kanary, a my ubrani jak na biegun. Zaczynamy wyjmować ze wszystkich kieszeni ładowarki, aparaty, telefony, kamera, książka, uzbierałem tego wszystkiego dwie skrzynki. Podobnie Kinga i Natalia. Wszystko co przeważało nasz bagaż mieliśmy na sobie. Pan popatrzył na nas z politowaniem i o nic nie pytał. Lecimy Norwegianem, to pierwszy lot Natalii, więc wszystko dla niej jest ciekawe. Cały ten rytuał przed wejściem do samolotu, stewardesy pokazujące procedury, start i w ogóle. Po kilku godzinach lotu mówi nam że widać wyspy na oceanie. Faktycznie błękitne niebo i tylko nad każdą z wysp wiszą chmury. Każda z nich wytwarza swój własny mikroklimat.

BPE
BPE - 2016-09-27 19:13
nie zapomnijcie o załatwieniu w stolicy pozwolenia na wejście na szczyt .....przy brzydkiej pogodzie i kiedy kolejka nie chodzi - nie sprawdzają, ale w innym przypadku niestety tak

robas
robas - 2016-09-27 19:25
wniosek na pozwolenie na wejście na szczyt wulkanu złożyliśmy już jakieś 3 miesiące przed wyjazdem, a i tak za dużo wolnych miejsc nie było

genek
genek - 2017-01-03 13:41
Mozna spoko wejśc bez pozwolenia , tylko między 17 a 9

robas
Robert
zwiedził 17% świata (34 państwa)
Zasoby: 314 wpisów314 146 komentarzy146 3092 zdjęcia3092 39 plików multimedialnych39

01.05.2019 - 03.05.2019

17.06.2018 - 29.06.2018